Αντιγράφοντας τον Μολιέρο: “Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο για αυτό που κάνουμε αλλά και για αυτό που δεν κάνουμε”.


Επισκέψεις: 23

Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε το δικό MOY και να αρχίσουμε να προσπαθούμε να βλέπουμε το δικό MAΣ

Αναλογίσου. ΑΝ μια μικρή ομάδα δεν δρούσε αφήνοντας για λίγο ,οικογένεια, δουλειά, ελεύθερο χρόνο κτλ  

  • Τι γήπεδο θα είχες για να αθληθούν τα παιδιά σου ; Θυμάσαι ; ΑΝ όχι ρώτα δεν σου προσφέρθηκε απλόχερα το δημιούργησαν. Εθελοντικά!!!!
  • Αλήθεια ποια θα ήταν η τύχη του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου που φοιτούν τα παιδιά και τα εγγόνια σου; Γνωρίζεις; ΑΝ όχι μάθε  πόσος αγώνας έχει δοθεί και δίνεται …….. Εθελοντικά!!!! 
  • Κάθε που πας στην εκκλησία αναρωτήθηκες πόσοι εθελοντικά δουλεύουν για εσένα ; Αν όχι παρακολούθησε!!!!! 
  • Το νερό που ποτίζεις τον κήπο σου τα χωράφια σου; Και εκεί ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που διεκδικούν για εσένα . Εθελοντικά!!!!
  • Στους συλλόγους Αθλητικός , Λαογραφικός , Γονέων & Κηδεμόνων , Πολιτιστικός, Γνωρίζεις άραγε τι προσφέρουν και με πόσο αγώνα προσπαθούν για το ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ; Εθελοντικά !!!! 
  • Οι παραλίες που καθαρίστηκαν, τα σοκάκια που ασβεστώθηκαν οι γειτονιές που καθαρίστηκαν . Προσέφερες άραγε ποτέ σου; Και όμως όλα αυτά έγιναν για εσένα. Εθελοντικά !!!!  
  • Και πόσα άλλα δεν θα μπορούσαν να γραφτούν……

Με την ευθύνη πλέον να μοιράζεται σε όλους.

Σε αυτούς από μας που, ενώ μπορούν να προσφέρουν, αποφεύγουν να αναλάβουν ευθύνες. Με προφάσεις του τύπου  “πού να μπλέκω τώρα, καλά περνάω εγώ, δουλεύω δεν μπορώ “. Στον συντοπίτη μας που με την γνωστή ατάκα “τίποτα δεν αλλάζει” καθάρισε έτσι απλά, λιτά κι απέριττα, αδιαφορώντας να ελέγξει πρώτα και να δράσει μετά. 

Την απάντηση μπορούμε να την δώσουμε μόνο συλλογικά ως κοινότητα . Όσο ο καθένας μας θα βάζει μπροστά αποκλειστικά και στενόμυαλα το ατομικό του συμφέρον και όχι το συλλογικό συμφέρον τόσο η κοινωνία μας θα βουλιάζει. 

Πριν η πολυπλοκότητα και η περιπλοκότητα των προβλημάτων οδηγήσει αυτούς που ακόμα ασχολούνται με τα κοινά σε μία μοιρολατρική αποδοχή της κατάστασης σκέψου:

Δεν είμαι υπεύθυνος μόνο γι΄ αυτό που κάνω, αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνω… 

Με την ελπίδα να παρακινηθούμε όλοι:

Ωχαδερφισμός (κοινωνική οκνηρία) διαστροφικό φαινόμενο που η παρακίνηση είναι η απάντηση στο πρόβλημα.

Αφιερωμένο σε όσους έκαναν το “ΕΓΩ” “ΕΜΕΙΣ”