Ένας λαχανόκηπος στο Δημοτικό Σχολείο


Επισκέψεις: 475

Άλλη μια συνεργασία Πολιτιστικού Συλλόγου και Δημοτικού Σχολείου στο Καλό Χωριό.

Στα πλαίσια της προσπάθειας μας να αναπτύξουμε δράσεις όπου τα παιδιά θα έρθουν πιο κοντά στη Φύση και την συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα “Πράσινες γειτονιές του τόπου μας” δημιουργήσαμε έναν σχολικό λαχανόκηπο.

Ένας χώρος που έμενε αναξιοποίητος φιλοξενεί από σήμερα τον λαχανόκηπο του σχολείου μας. Έτσι σήμερα οι μαθητές φύτεψαν με τα χεράκια τους βότανα, αρωματικά φυτά ,λαχανικά, λουλούδια και φράουλες.Φύτεψαν ομώς και βαμβάκι καθώς και φυστίκια !!!!!!!

Κατιφές και βασιλικός για προστασία στον λαχανόκηπο.

Παραδοσιακά, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, φύτευαν ανάμεσα από τα κηπευτικά τους βασιλικό και κατιφε. Είχαν παρατηρήσει ότι έδιωχναν τα έντομα. Αναπτύσσονταν πολύ αρμονικά με τα λαχανικά του κήπου τους. Οι κατιφέδες προσελκύουν και τις μέλισσες. Οπότε συντελούν στην καλύτερη επικονίαση των κηπευτικών μας στο λαχανόκηπο. Αυτή την παράδοση ακολουθήσαμε και για τον λαχανόκηπό τους !!!

Μπορεί να μην ενθουσίασαν οι μελιτζάνες τα παιδια της Δ’ τάξης. Μα ήταν μια καλή ευκαιρία να συζητηθούν έννοιες όπως συνεργασία , αλληλοβοήθεια και ομαδικότητα μέσα στην μικρή τους σχολική κοινότητα.

Η πέμπτη τάξη : Τα ντοματίνια , τα κρεμμύδια και οι φράουλες .

Σαν μελισσούλες εργάστηκαν τα παιδιά της Ε’ τάξης. Εργάστηκαν όχι μόνο για το “δικό” τους παρτέρι αλλά ετοίμασαν και τα παρτέρια για τις μικρότερες τάξης. Λειτούργησαν σαν “κοινότητα”. Και το σημαντικότερο όλων : τα παιδιά πρόσφεραν τον ελεύθερο χρόνο τους να έρχονται να ποτίζουν τον κήπο . Πριν καν ακόμα συζητηθεί με τους εκπαιδευτικούς . ΜΠΡΑΒΟ !!!

Μπορεί την επόμενη σχολική χρονιά να μην είναι πλέον μαθητές του σχολείου αυτού. Σίγουρα όμως θα έχουν αφήσει την παρακαταθήκη τους για τα επόμενα παιδιά!!! Ένας βοτανόκηπος από τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης 2021-2022 για το Δημοτικό Σχολείο Καλού Χωριού!!!

Μια συνεργασία Δημοτικού Σχολείου & Πολιτιστικού Συλλόγου με στόχους

Με στόχο να αναπτύξουν την έννοια της συνεργασιάς. Το αίσθημα ευθύνης, της υπομονής και της επιμονής. Τη συνεργασία του σχολείου με την κοινότητα στα πλαίσια της δημιουργίας και διατήρησης του σχολικού κήπο. Να αναπτύξουν τα παιδιά σχέσης με την ευρύτερη κοινότητα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη δεξιοτήτων κοινωνικής συμμετοχής που τόσο λείπει στις μέρες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ

Δατσέρης Γιώργος : μας έφτιαξε τα παρτέρια.

Μαυρικάκης Μιχάλης : μας έφερε το χώμα και διέθεσε τα μηχανήματα του.

Φιλλιπακης Γιώργος (φυτώριο): μας πρόσφερε τα αρωματικά φυτά και βότανα.

Λατομπετόν Αλεξανδράκη ΑΕ : Για τα υλικά που μας προσέφερε.

Μαυρή Νίκο , Σπυριδούλα Αδαμάκη , Λαβδάκη Δημήτρη , Κοκόνα Αποστόλη, Βάρδα Γιάννη , Νικολίνα Κοΐνάκη, Σύλλογο Διδασκόντων Δημοτικού σχολείου Καλού Χωριού.

Ευχαριστούμε για την Συνεργασία !!!

#Συνεργασία #σχολικόςλαχανόκηπος #βοτανα #αρωματικάφυτά #πολιτιστικόςσυλλογος