Μια συνεργασία με πολλαπλά οφέλη.


Επισκέψεις: 547

Εργαστηρία Δεξιοτήτων ( Ενδιαφέρομαι – Εθελοντισμός)

Μια δράση που προάγει τη συνεργασία. Δημοτικό Σχολείο Καλού Χωριού και Πολιτιστικός Συλλόγος Καλού Χωριού. Την Παρασκευή 20 Μαΐου καλεσμένος του σχολείου ήταν ο παραολυμπιονίκης Μιχάλης Λεμονής. Μια αξέχαστη ημέρα που έκλεισε τον κύκλο της δράσης για την φετινή χρονιά . Αλλά δώθηκε η υπόσχεση να συνεχίσουμε όλοι μαζί την συλλογή καπακιών για τον Σύλλογο Αμεα ” Μελλον” Νότιας Κρήτης.

Η συνεργασία μας με τον Μιχάλη ξεκίνησε τον Μάιο του 2021 (δες εδώ https://politistikos-syllogos-kalou-choriou.com/?p=676)

Σημαντικότερο όμως όλων είναι η ανάπτυξη του εθελοντισμού στα παιδιά!!!

 Με τον εθελοντισμό τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, προσφέρουν και αποκτούν εμπειρίες. Καθηλώθηκαν από τα λόγια του Μιχάλη και τον άκουσαν με μεγάλη προσοχή. Οι ερωτήσεις τους φανέρωναν αληθινό ενδιαφέρον και σεβασμό. Την θέληση να βοηθήσουν και να απαιτήσουν για μια πιο δίκαιη κοινωνία για τα άτομα που έχουν ανάγκη.

Boccia ένα άθλημα που παίζεται κυρίως από άτομα με αναπηρία.

O κ. Μιχάλης Λεμονής ασχολείται με το Boccia παίρνοντας μάλιστα μέρος σε αγώνες εντός κι εκτός Ελλάδας. Έφερε στο σακίδιο του τις μπλε και κόκκινες μπάλες και την λευκή !!!! Εξήγησε τους κανόνες και έπαιξε ένα ματς με την κα. Λίλα για να το δουν τα παιδιά .

Μαθητές και δάσκαλοι, σημάδεψαν την λευκή μπάλα, προσπαθώντας να φέρουν τις κόκκινες και μπλε όσο πιο κοντά της γινόταν και να κερδίσουν το ματς.

Με μηνύματα οπώς :

  • Να φροντίζουν τον εαυτό τους.
  • Να προσέχουν πολύ την υγεία τους.
  • Να μην το βάζουν κάτω στις δυσκολίες της ζωής τους.

Έφτασε η ώρα να αποχαιρετήσουν τον κ. Μιχάλη Λεμονή. Του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους νέους του αγώνες και με την σκέψη τους να τον συντροφεύει θα περιμένουμε και θα γιορτάσουμε μαζί του τις νέες του επιτυχίες!!

#boccia #MιχάληςΛεμονής #δράσεις #εθελοντισμός #καπάκια #παραολυμπιονίκης #πολιτιστικόςσύλλογος #δημοτικόσχολείο #καλόχωριό