Καραβοστάσι


Επισκέψεις: 65

Την κατάφυτη με ελαιώνες κοιλάδα του Καλού Χωριού, που διαρρέει ο Καλός Ποταμός, διαδέχονται οι σμαραγδένιες παραλίες που μοιράζονται στους τρεις κόλπους της περιοχής. Στο δυτικότερο κόλπο όπου εκβάλει ο Καλός Ποταμός σχηματίζονται δύο ξεχωριστές παραλίες που χωρίζονται μεταξύ τους από το βράχο του Πρινιάτικου Πύργου.


Η παραλία στα δυτικά ονομάζεται Καραβοστάσι και είναι προσβάσιμη με ασφαλτοστρωμένο δρόμο από το δυτικό της άκρο. Είναι σχετικά μεγάλη παραλία με βότσαλα και άμμο, η οποία χωρίς να είναι ιδιαίτερα οργανωμένη προσελκύει πολλούς λουόμενους.
Τα αλμυρίκια προσφέρουν απλόχερα την σκιά τους κάτω από τον καυτό κρητικό ήλια. Τα μικρά κολπάκια, καλά κρυμμένα, ανάμεσα στους επιβλητικούς βράχους προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης στους λίγους που γνωρίζουν την ύπαρξη τους.
Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες το Καραβοστάσι παρέχει κατάλληλες συνθήκες για τους λάτρεις του Surfing. Πολλοί λοιπόν είναι οι δαμαστές των κυμάτων που επισκέπτονται την παραλία μας
.

“ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ”: Ήταν το αραξοβόλι για το εμπόριο εξαγωγής χαρουπιών από την ευρύτερη περιοχή. Κάποτε καράβι με σχεδόν 50 τόνους χαρούπια χύμα στα αμπάρια του, ναυάγησε μετά από σφοδρή κακοκαιρία. Κινδύνεψε να πνιγεί το πλήρωμα και η γυναίκα του καπετάνιου, μια τραγωδία που απέτρεψαν νεαροί καλοχωριανοί της “Κατεβατής” που έσπευσαν σε βοήθεια. Η παραλία γέμισε από χαρούπια που ξέβραζαν τα κύματα. Στο Καραβοστάσι διασώζονται τόσο το λιμάνι όσο και αποθήκες τις εποχής εκείνης. (βιβλ. εφημερίδα ΙΣΤΡΩΝΑ τεύχος 34/1999).

Από το Καραβοστάσι ξεκινά το λεγόμενο “Τούρκικο Μονοπάτι” και οδηγεί στο “Βαθύ”. Μια σύντομη και βατή διαδρομή ανάμεσα σε σχίνους, χαρουπιές, πεύκα, κέδρους, αγριελιές και ποικιλία χαμηλής βλάστησης.

#crete #Karavostasi #politistikos_syllogos, #stone_beach #old_port

Ίστρον, καλό χωριό, Κρήτη, Βούλισμα, Παράδοση, Καραβοστάσι, Αγιος Παντελεήμονας, εκκλησίες, πηγές, χωριά, διακοπές, παραλία , βουνό , μονοπάτια,μοναστήρια, χρυσή παραλία, παραδοσιακά γλέντια, καντάδα, υγρότοπος, πολιτιστικός σύλλογος, ελιές, πορτοκαλιές, ρακί , κρασί, γάμος στην παραλία, γαμος, ανατολή, δύση, θάλασσα, αναρριχηση, Ε4, βότανα, αγριολουλουδα,Φανερωμένη, Αγιος Νικόλαος, Σπιναλόγκα, ελούντα, λίμνη, ταβέρνα, istron, kalo chorio, crete, creta, greece, tradition, karavostasi, agios panteleimonas, churches, voulisma, golden beach, villages, springs, holidays, vacations, traditional festivals, sunrise, olives, herbs, wild flowers, hiking, sea, sun, wine, raki, wedding, sunset, wetland