Μια πυρκαγιά στο πυροφυλάκιο του Τιμίου Σταυρού του Καλού Χωριού


Επισκέψεις: 462

Ένα πυροφυλάκιο που από την φετινή χρονιά μένει χωρίς πυροφύλακα.

Ένα νέο νομικό πλαίσιο το οποίο ΔΕΝ προβλέπει την υποστηρίξη στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος θέσεις
υποστηρικτικές όπως η στελέχωση πυροφυλακίων
.

Η παρουσία των εθελοντών ΔΕΝ μπορεί να θεωρείται άλλοθι για την ελλιπή παρουσία και λειτουργία των αρμόδιων αρχών.

Ο εθελοντισμός στον τόπο μας συνεχίζει  να δρα στο περιθώριο του συστήματος προστασίας των δασών (και όχι μόνο).

Ο εθελοντισμός, αποτελεί ενός αποτελεσματικό σύστημα πυροπροστασίας/δασοπροστασίας , έχει κομβικό ρόλο, συνεισφέροντας στην περιφρούρηση της ευρύτερης περιοχής , στον έγκαιρο εντοπισμό και την προσβολή πυρκαγιών. 

Επιπλέον συμβάλλει σημαντικά στην κινητοποίηση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών με σημαντικά οφέλη για την πρόληψη και την ευρύτερη προστασία των δασών. 

Έλλειψη γνήσιου ενδιαφέροντος από τους αρμόδιους φορείς.

Εθελοντικές ομάδες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πυροσβεστικό Σώμα, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οφείλουν να θέτουν κοινούς στόχους και να υπάρχει επικοδομητική συνεργασία. Τα ζητήματα που θέτουν οι τοπικές κοινότητες και οι εθελοντικές ομάδες πρέπει ευλαβικά να επιλύονται καθώς αυτοί γνωρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον τόπο τους, τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του.

Η σημερινή πυρκαγιά έδειξε και την ετοιμότητα των εθελοντών της ομάδας του Καλού Χωριού που οργανώθηκαν και έφτασαν πρώτοι στο σημείο . Χρονομετρήθηκε ο χρόνος,σε πραγματικές συνθήκες, που χρειάζεται να τοποθετηθεί η αντλία πυρόσβεσης, το ντεπόζιτο και να γεμίσει νερό. Ένα σοβαρό θέμα καθώς δεν υπάρχει κοινόχρηστο όχημα που θα μπορούσε να μένει σε μόνη βάση σε ετοιμότητα……

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα πληρώματα των δύο πυροσβεστικών οχημάτων που κατέφθασαν επιτόπου στο σημείο και αποφύγαμε τα χειρότερα σε ένα σημείο ιδιαίτερα δύσβατο.

Ζητούνται εθελοντές!!!!!!!!!! Ας γίνουμε ακόμα περισσότεροι!!!!

#πυρκαγιά #καλόχωριο #εθελοντικήομάδαπυρασφάλειας #ζητούνταιεθελοντές