ΣΤΟΥ ΧΑΡΤΑΛΑΜΗ ΤΟΝ ΚΟΛΥΜΠΟ


Επισκέψεις: 421

Μια παραλία απομονωμένη

Ανάμεσα στην παραλία Βούλισμα ( https://politistikos-syllogos-kalou-choriou.com/?p=332) και στον Πηλό βρίσκεται η μικρή παραλία Χαρταλάμη Κόλυμπος.

Η θέα προς το Βούλισμα

Διασχίζοντας μια μικρή χερσόνησος κατάφυτη από ελαιόδεντρα, ακολουθώντας τους φιδωτούς χωματόδρομος αποκαλύπτεται μπρος στα μάτια μας μια μικρή παραλία. Η παραλία του Χαρταλάμη ο Κόλυμπος.

Υπέροχο τοπίο, άγριο με ένα όνομα περίεργο!!!

Μια ιδανική για απομόνωση παραλία με βότσαλο. Ρωτήσαμε τους μεγαλύτερους του χωριού πως προέκυψε το όνομα …. ποιος ήταν ο Χαρταλάμης???? Γέλασαν με την ψυχή τους!!!! Γιατί ??

Χαρταλάμι στην Κρητική διάλεκτο είναι η μεταλλική αγκράφα, πόρπη
της ζώνης και του χαλιναριού των αλόγων. Κόλυμπος είναι η λακκούβα με το νερό. Οι καλοχωριανοί που καλλιεργούσαν τα γύρω χωράφια παρατηρούσαν τους σχηματισμούς στον μικρό κολπίσκο. Και αυτό που έβλεπαν ήταν βράχια σε σχήμα των χαρταλαμιών (αγκράφες) που δημιουργούσαν κολύμπους (μικρές λακκούβες νερού) . Και έτσι έφτασε μέχρι και σήμερα το όνομα και πάμε για μπάνιο Στου Χαρταλάμη Τον Κόλυμπο.

Και αν αποφασίσετε να την επισκεφτείτε παρακαλούμε να μην αφήσετε τα σκουπίδια σας πίσω και αν η θάλασσα έχει ξεβράσει κάτι το μαζεύουμε !!!

#παραλίες #ίστρον #καλόχωριό #βούλισμα #wildnature #cretanbeaches #tradition #πολιτιστικόςσύλλογος #stonebeach #walkingbaths #goldenbeach