Καλό Χωριο-Ο κήπος του Μεραμβέλλου


Επισκέψεις: 34

Διάσπαρτοι στην εύφορη κοιλάδα, που διασχίζει ο Καλός Ποταμός , στους καταπράσινους λόφους , με θέα τις δαντελωτές παραλίες οι οικισμοί Αρνικού, Πύργος, Ίστρο και Φορτί συγκροτούν το Καλό Χωριό. Το εύφορο έδαφος , το κλίμα και τα άφθονα υπόγεια νερά δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια βλάστηση οργιαστική.

Το Καλό Χωριό ήταν και είναι ο “κήπος της Εδεμ” της περιοχής , με τα γευστικά κηπευτικά του , τα πασίγνωστα κρεμμύδια και τις πατάτες του ,τα ζουμερά και γλυκά πορτοκάλια του και τις ελιές του. Στους γύρω λόφους με τα πεύκα και το θυμάρι βρίσκουν τροφή μέλισσες που χαρίζουν γευστικό μέλι.Και τέλος , στο άγριο τοπίο της κρητικής γης, μάντρες με πρόβατα που βόσκουν αμέριμνα συνθέτουν τον πλούτο του χωριού.

Υπάρχουν πηγές με κρυστάλλινα νερά και στην θέση αυτή βλέπει κανείς ανάμεσα στα κηπούλια σκόρπια μάρμαρα μάρτυρες μιας άλλης εποχής. Ψηλά σε λόφο σε περίοπτη θέση υπάρχουν ευρήματα αρχαίου οικισμού στη θέση Βρόκαστρο. Και στην μικρή χερσόνησο του Πρινιάτικου Πύργου ένας ακόμα αρχαίος οικισμός έχει ανασκαφεί.

Πολλές οι εκκλησίες και και τα ξωκλήσια που είναι κτισμένα στην περιοχή, τα οποία επισκέπτονται  κάθε χρόνο πλήθος πιστών  τόσο από το Καλό Χωριό όσο και από τις γύρω περιοχές . 

Οι παραλίες του Καλού Χωριού πασίγνωστες σε όλων τον κόσμο και όχι άδικα. Άγιος Παντελεήμονας ,Καραβοστάσι, Βούλισμα και μια πληθώρα από μικρούς κολπίσκους που διαδέχεται ο ένας τον άλλο σα να συναγωνίζονται σε ομορφιά.Ο ένας σε προκαλεί να κολυμπήσεις με τα καταγάλανα νερά και τις αμμουδιές του ,ο άλλος σου προκαλεί δέος με τους απόκρημνους του βράχους , ο τρίτος σε σαγηνεύει με τα τυρκουάζ νερά του και τέλος τα αλμυρίκια σε προκαλούν να κάνεις μια στάση να δροσιστείς κάτω από το πυκνό τους ίσκιο.

Το Καλό Χωριό είναι ένας μοναδικός τόπος , ένας παράδεισος.

#kalo_Chorio, #Istron #politistikos_syllogos #holidays #crete

Ίστρον, καλό χωριό, Κρήτη, Βούλισμα, Παράδοση, Καραβοστάσι, Αγιος Παντελεήμονας, εκκλησίες, πηγές, χωριά, διακοπές, παραλία , βουνό , μονοπάτια,μοναστήρια, χρυσή παραλία, παραδοσιακά γλέντια, καντάδα, υγρότοπος, πολιτιστικός σύλλογος, ελιές, πορτοκαλιές, ρακί , κρασί, γάμος στην παραλία, γαμος, ανατολή, δύση, θάλασσα, αναρριχηση, Ε4, βότανα, αγριολουλουδα,Φανερωμένη, Αγιος Νικόλαος, Σπιναλόγκα, ελούντα, λίμνη, ταβέρνα, istron, kalo chorio, crete, creta, greece, tradition, karavostasi, agios panteleimonas, churches, voulisma, golden beach, villages, springs, holidays, vacations, traditional festivals, sunrise, olives, herbs, wild flowers, hiking, sea, sun, wine, raki, wedding, sunset, wetland